Mücahit Yılmaz

geldim, görüyorum, yenicem.

yirmi üçüncü yıl

16 Mayıs 2010

bugün dünya üzerindeki mevcudiyetim 23. yılını tamamladı. artık yaşımı soranlara 24 diyeceğim. muhtemelen gittiğim berberlerden yaş tahmini istediğimde 27 yerine 28 diyecekler. ki benim de hissettiğim yaş ortalama böyle bir rakam.

geçen 23 yıldan memnun muyum diye sordum kendime. evet, memnunum. hatta öyle ki, ölürsem üzülmeyeceğim yaşa geldiğimi düşünüyorum. yeterince yaşadım, bundan sonrası Allah’ın lütfudur, takdiridir. eğitim hayatım sona erdi. sevdiğim ve istediğim işte çalışmaya başladım. ailemin yıllarca yaptığı yatırım netice vermeye başladı. çok şükür, bu günleri de sağ salim gördüler. bundan sonrası hep daha iyisini istemekle geçecek.

bir önceki yazımda anlattığım şekilde olacak hayatımın kalan kısmı. düzen beni başarılı olmam için yaşamaya itecek, ben her zamanki gibi elimden geldiğince mutlu olmak için yaşayacağım. mutlu olursam başarırım, başarırsam mutlu olurum. insanları sevmem yapmak zorunda olduğum şeylerin önüne geçemeyecek.

evet sevmek…

anladım ki sevmek sevilmek için yapılmamalı. çünkü o zaman sevilmezsiniz. sevmek için severseniz de kimse kıymetinizi bilmez. yine sevilmezsiniz. ama bu sefer, hiç değilse, üzülmezsiniz.

kimi sevdiklerim uzaklarda şimdi. bunlardan kimisi telafi edilebilir, daha çok sevilebilir; kimisi de asla geri gelemez, bir daha iki gönül bir olmaz. ama kimi sevdiklerim de yanıbaşımda, burada, ankara’da. hep istanbul istedim ama bunda da bir hayır varmış ki kavuştum beni benim onları sevdiğim gibi sevenlerime. yani sevgiye de doydum bu yaşımda. bundan sonrası Allah’ın lütfudur, takdiridir. henüz ruhuma eş olacak insanla karşılaşmadım. bir yastıkta kocayabileceğimi düşündüğüm kimse olmadı. ama olması da çözüm değil, bunu anladım. zaten bir noktadan sonra kısmet bu işler. bilahare nasıl bir sevgi istediğimi de yazayım.

dünyevi isteklerimden gerçekleştiremediklerim var hala. çok da problem olmayan, ama olsa güzel olacak olan şeyler. onları yapmaya ömrüm elverirse ne ala, olmazsa da pekala..

yeni yaşımda işimde kendimi geliştirmeyi, çalıştığım yere katkı sağlamayı, ekonomik olarak refaha ermeyi istiyorum. ama bunlar için çalışırken yine sevmekten taviz vermemek, yine son param kaldığında onunla en güzel yemekleri yemek, sırf birini mutlu etmek için elimden gelen her şeyi yapmak, yağmurlarda yürümek, güneşte yanmak, susuz kalmak, çok su içmek, uzun yolları yürümek, kısa mesafede bile taksiye binmek, son ses müzik dinlemek, en sessiz ortamda kendimi dinlemek, defterime yazarak düşünmek, düşündüklerimi defterime yazmak, denizi seyretmek, bozkırı seyretmek, yolculuk yapmak, güzel bir kızı koluma takıp gezmek, ellerim ceplerimde yalnız gezmek, nargile içmek, türkü dinlemek, ağlamak, gülmek istiyorum.

bütün bunları mümkün olduğunca sık yapmaya çalıştığımda zaten bir yıl daha geçmiş oluyor ve ben yine yüzümde kocaman bir gülümsemeyle tebrikleri kabul ediyor, buraya yazı yazıyor oluyorum. iyi ki siz de okuyor oluyorsunuz. ama ben sizi okumasanız da seviyorum. okuduğunuzda daha çok seviyorum :)

sonraki yazıda ve yıllarda görüşmek üzere :)


Benzer yazılar:

16 Mayıs 2010 tarihinde, Mücahit adlı yazar tarafından, "dostlar", " vay başıma gelenler" kategorilerinde "", "", "", "", "", "", "", "", "", "", "", "", "", "" etiketleriyle yazılmış.
  • tabuhan
    Zaman öyle hızlı akıp gidiyor ki, insan ardında bıraktığı yıllara şöyle bir bakınca; pek çok sevinç ve pek çok pişmanlık yaşıyor. Her saniyemizin değerini bilmemiz gerekiyor :/
  • İçli bir yazı olmuş :) Herşey gönlünce olsun, nice yıllara.
  • eyvallah, teşekkür ederim :)
  • inşallah bu yıl tüm dileklerin gerçekleşir. gönlüne hakkında hayırlı olan, hakkında hayırlı olana da gönlün razı olsun.
  • teşekkürler halime'cim, sağol, varol :))
blog comments powered by Disqus
kimim ben?

selam! ben mücahit, 23 yaşında bir bilgisayar mühendisiyim. yeni nesil web uygulamaları ile ilgileniyorum. bir gün istanbul'a kavuşmak hayaliyle samsun'da yaşıyorum. devamı...

takip edin, yetişin!



facebook'ta beğenin!
resmi web sitem

ayrıntılı özgeçmişim, projelerim, portfolyom ve diğer sosyal ağ profillerim:
http://www.mucahityilmaz.com.tr

mücahit'in soulside

(music & video & photo)*blog:
http://mucahit.in

aramaya inanın!

google ile bağlanın
kullanım şartları

Bu sitede (web sayfasında, blogda, weblogda, güncede, günlükte, sahifede, her ne ise işte onda) yer alan tüm içerik bana aittir ve Creative Commons Attribution - Noncommercial 3.0 ( Creative Commons License ) ile lisanslıdır. Bu lisans, kaynak göstermek kaydıyla içeriği istediğiniz gibi kullanabilmenizi sağlar. Tabi bir de lütfedip bana bir mail atarsanız, ya da yararlandığınız yazının pingback adresini kullanırsanız işime gelir. Sizden haberdar olurum. Hakkınızda kötü düşünmem.

Eğer bir motorsanız, yanlış anlamayın arama motoruysanız, sizi ilgilendiren şey şurada: sitemap.xml

tasarım

hele bir bitireyim de tamamını, ayrıntılı bilgi vereceğim. şimdilik bilmeniz gereken temanın neredeyse tamamı bana ait. framework olarak kullandığım tema şu, tepedeki kımıl kımıl şeyin adı da parallax. özel teşekkür: huseyin.im (jquery sensei)